‘Op de club mag je ook mopperen over de zieke vader of moeder’

Inloophuis Kennemerland in Santpoort-Noord is voor iedereen die in zijn of haar leven te maken heeft (gehad) met kanker.

De kinderen van de Kidsclub van het Inloophuis hebben het niet zo vaak over kanker. Toch is dat wat hen verbindt: ze hebben allemaal een vader, moeder, broer of zus met kanker. En dat maakt de club anders dan zomaar een knutselgroep.

Eens per maand kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar een woensdagmiddag bij elkaar komen onder begeleiding van een kindercoach. “Hier kan een kind zeggen ’Die stomme kanker van mijn moeder’, terwijl datzelfde kind thuis altijd zijn mond houdt omdat de ouders het al zo zwaar hebben met de ziekte’’, zegt Ingrid Snijders van KIND&COach. Ze begeleidt de club bij het Inloophuis voor mensen die met kanker te maken hebben.

De kids worden er verwend met aandacht, lekkers en leuke dingen om te doen. Maar op de club kan een kind ook mopperen over de zieke vader of moeder. Want ook al zijn ze meestal met heel andere dingen bezig, ze weten van elkaar dat ze hier niet zomaar zitten. Ze hebben allemaal met dezelfde ziekte te maken en dat is rot, stom, verdrietig, spannend. Er is ook blijdschap, opluchting en hoop, bijvoorbeeld als een behandeling aanslaat.

Voor ouders is het fijn dat er een veilige plek is waar hun kinderen terecht kunnen bij leeftijd- en lotgenoten. Want ook al laten ze het niet altijd merken, het is niet niks waar ze thuis mee te maken krijgen.

De eerstvolgende Kidsclub is op woensdag 3 oktober van 14.30 tot 16.00 uur. Meer informatie op www.inloophuiskennemerland.nl

Aanmelden kan via mail info@inloophuiskennemerland.nl of telefoon 023-8885367.