Ook Heemsteedse dichters bij Haarlemse Dichtlijn

Donderdag 30 mei, op Hemelvaartsdag, vindt het jaarlijkse poëziefestival van de Haarlemse Dichtlijn plaats, een uniek en inspirerend inkijkje in de zielenroerselen van honderd taalkunstenaars op zes podia in het centrum van Haarlem. Met tevens deelnemers uit Heemstede: Jan J.A. de Bruin, Frits Agterdenbos, Jetty Armaiti Scholten, Rogier Cornelisse, Peter Straus en Marten Janse. De zes podia zijn bij Jansstraat 33 in de Jansstraat, yogacentrum Hof20 aan het Begijnhof, gebouw Zang & Vriendschap in de Jansstraat, souterrain Hoofdwacht aan de Grote Markt, café Koops aan de Damstraat en wijnlokaal Louwtje in de Lange Veerstraat.

Dichters zijn welkom als deelnemer, ongeacht hun kunde of ervaring. Publiek wordt uitgenodigd om zelf de oren te openen en de woorden te proeven. Maar liefst achttien programma’s zijn er om uit te kiezen op het festival. Enthousiaste en enthousiasmerende presentatoren gidsen het publiek door de voorgedragen poëzie. Yvonne Weijers is er een van, Jazz & Latinzangeres met een mooi Nederlandstalig repertoire, theaterwetenschapper Babette Straus die geleerd heeft hoe je teksten moet performen, dansdocent en coach Mascha Tielemans, singer/songwriter Mark Werkman, jonge hond, ‘verhalendame’ en charismatisch docent Mattijs Reinen, en tekstdichter, multi-instrumentalist en professioneel vertaler Jan Willem Reitsma.

De opening, met voormalig stadsdichter Sylvia Hubers, is om 12 uur in de kerk van de Verenigde Doopsgezinde Gemeenten Haarlem aan de Frankestraat 24. Het projectkoor Muziek & Poëzie zingt hier het door Arno Vree getoonzette en voor koor gearrangeerde gedicht van haar: Zij zag mij en groette.

Meer informatie op http://www.haarlemsedichtlijn.nl. De toegang is gratis.

Foto: Dick Stegenga