Oliebollenwandeling rondom de Kruisberg

IVN Midden Kennemerland organiseert op donderdag 29 december een prachtige winterwandeling rondom De Kruisberg in Heemskerk. Wie na de kerstdagen zijn benen wil strekken en het mooie duinlandschap van Heemskerk wil verkennen is welkom. Natuurgidsen van IVN lopen mee om te vertellen over het landschap en de winterse flora en fauna.

Het duingebied bij Heemskerk wordt gekenmerkt door grote paraboolduinen en oude landbouwontginningen uit het einde van de 19e eeuw, met de boerderij ‘de Kruisberg’ als middelpunt. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur tot 2 uur. Het is leuk voor kinderen en hun (groot-) ouders zolang de kinderen gewend zijn aan een stuk lopen en dat ook graag doen. Onderweg wordt gezorgd voor een warm drankje en een oliebol. Geschikte (warme en waterbestendige) kleding is gewenst.

Aanmelden voor deze excursie kan door een e-mail te sturen naar excursieivnmk@gmail.com onder vermelding van oliebollenwandeling of via https://www.ivn.nl/afdeling/midden-kennemerland/activiteiten/oliebollenwandeling.

Vertrek is om 13.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Achterweg / Oudendijk ter hoogte van Oudendijk 29 in Heemskerk. Kosten zijn 6,50, exclusief toegangskaart tot de duinen. Kinderen tot 12 jaar betalen 4.