Officiële opening vlinderplantsoen op Laan van Insulinde met planten van eerste vlinderstruik

Heemstede – Het nieuw ingerichte vlinderplantsoen in de Laan van Insulinde in de Indische buurt is een bewonersinitiatief i.s.m. de gemeente Heemstede. Vanmiddag op Goede Vrijdag werd dit vlinderplantsoen officieel geopend. Ter gelegenheid hiervan plantte wethouder Annelies van der Have samen met een van de bewoonsters en initiatiefnemers Anne-Fleur van den Wall Bake de eerste vlinderstruik (Buddleja).

Het vlinderplantsoen is dusdanig qua vegetatie ingericht dat het insecten als bijen, hommels en vlinders moet gaan aantrekken ter bevordering van de biodiversiteit. Het heeft daarnaast een educatief en leerzaam gehalte om de natuur te ontdekken. Tevens is er een egelhok geplaatst. Het is de bedoeling dat het vlinderplantsoen een ‘hotspot’ wordt als rustige en aangename ontmoetingsplek om van de schoonheid van de natuur te genieten. Meer hierover in komende Heemsteder.

Foto boven: Onder toeziend oog van de buurtkinderen zet bewoonster en een van de initiaftiefneemster Anne-Fleur van den Wall Bake (links) samen met wethouder Annelies van der Have de spade erin om eerste vlinderstruik te planten. Fotograaf: Bart Jonker