Nuttige functie voor leegstaand historisch pand Herenweg

Wethouder Remco Ates heeft met vrijwilligster van het eerste uur Josine Hansma woensdag 30 maart de nieuwe Dorcaswinkel aan de Herenweg 101 officieel geopend. De totale opbrengst van de verkoop in de winkel gaat naar een drinkwater- en sanitatieproject in Tanzania. Het nieuwe onderkomen werd symbolisch geopend door het pompen van water.

De officiële opening was bedoeld om alle bedrijven en particulieren te bedanken voor hun hulp met de verbouwing van het pand en de realisatie van de winkel. Vandaar dat voorzitter Saskia Jonker haar speech ophing aan het woord dankbaarheid. In korte tijd is met vereende krachten een bijzondere kringloopwinkel tot stand gekomen. Bijzonder door de kwaliteit van de tweedehands spullen, de verrassende winkelinrichting en het mooie pand, maar vooral door de enthousiaste inzet van ruim 80 vrijwilligers voor het goede doel.

Wethouder Ates benadrukte in zijn speech de duurzame functie die deze kringloopwinkel heeft. Hij noemde de kringloopwinkel een verrijking van het Heemsteedse winkelbestand. Het mooie, historische pand, dat
eigendom is van de katholieke kerk en voor een groot leeg stond, heeft nu weer een nuttige functie.

De Dorcas kringloopwinkel moest eind vorig jaar uit het pand aan de Havenstraat vertrekken en is sinds begin januari open aan de Herenweg. Inmiddels weten al veel mensen uit Heemstede en omliggende plaatsen de weg naar de winkel te vinden. Zowel inbreng als verkoop van spullen zijn op de nieuwe locatie duidelijk gestegen.