Nieuwsgierig krabje en invoelende hagedis ontmoeten elkaar

Op 8 oktober om 11.00 uur presenteren de Heemsteedse illustrator Vera de Backker en verhalenschrijfster Marieke Reehoorn (Lilaluna Verteltheater) hun eerste voorleesboek: ‘Toeloeloe en Harrie ontdekken hun eiland’. Dit doen zij bij boekhandel Blokker op de Binnenweg 138.

In dit eerste deel uit de serie Toeloeloe en Harrie ontmoeten het enthousiaste, nieuwsgierige, impulsieve en ondernemende krabje Toeloeloe en de bedachtzame, invoelende en rustige Harrie de hagedis elkaar.
Zij worden meteen dikke vrienden. Juist doordat ze zo verschillend zijn kunnen ze het goed met elkaar vinden. Ze leren van elkaars sterke kanten en helpen elkaar wanneer ze iets moeilijk vinden.
Samen gaan ze op avontuur op hun eigen eiland. Ze beleven spannende, maar vooral gekke en grappige avonturen. Ze ontmoeten veel andere dieren (ieder met een eigen karakter) en raken met hen bevriend.
Voorlezenderwijs leren de kinderen een heleboel; dingen over de natuur, maar ook kleine ‘levenslesjes’. Doordat de verhalen met humor zijn geschreven voelt het nooit zwaar, maar juist luchtig.
De tekeningen –zowel zwart-wit als kleur- zijn prachtig!

Tijdens deze boekpresentatie zal er natuurlijk voorgelezen worden, maar er is ook een poppenkastvoorstelling. Na afloop is het mogelijk om het boek te kopen en te laten signeren door Toeloeloe en Harrie.
Wilt u iets meer weten over deze twee leuke vriendjes, kijk dan op: http://www.toeloeloe.nl