Nieuwe trouwlocatie in Heemstede

Er ligt een voorstel klaar om de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein als trouwlocatie te bestemmen. Naast het gemeentehuis zijn eerder al Het Oude Slot, Landgoed Groenendaal en De Hartekamp toegelaten tot de plaatsen waar men een burgerlijk huwelijk kan laten voltrekken. Naast huwelijken wordt het geregistreerd partnerschap hier ook onder verstaan. Door de jaren heen heeft het gemeentehuis altijd een grote aantrekkingskracht gehad. Niet alleen vanuit Heemstede zelf maar ook van ver daarbuiten komt men naar het raadhuis toe om te trouwen.

De knusse trouwzaal en natuurlijk het balkon voor de mooie foto’s voldoet prima. Toch blijkt er behoefte te bestaan om op andere plaatsen te trouwen. Het op een andere locatie trouwen dan in het raadhuis heeft een grote vlucht genomen. Niet alleen in Heemstede maar overal in Nederland is er een ruime keuze uit alternatieve locaties. Om ook in de Oude Kerk te kunnen huwen heeft het college van B&W nu een voorstel gedaan aan de raad om dit te bekrachtigen.

Hoewel het besluit formeel nog moet worden genomen, zijn er geen beren op de weg te verwachten waardoor dit voorstel zou kunnen sneuvelen.

De Oude Kerk voldoet aan alle voorwaarden waaronder de (brand) veiligheid en voldoende plaats voor alle gasten. Daarnaast dient de locatie voor iedereen toegankelijk zijn. Met andere woorden: de huwelijksvoltrekking moet openbaar zijn. Het enige minpunt is de beperkte ruimte om te parkeren, al zal dat tijdens werkdagen nog wel eens kunnen meevallen. Met het mooie historische pand heeft Heemstede er binnenkort weer een mooi trouwlocatie bij.

Eric van Westerloo