Nieuwe Seniorengids, sprekers, muziek, glaasje, hapje…

Even nog wat stoelen bijzetten en Corine Mens, coördinator van Het Loket mocht de aftrap geven voor de Dag van de Ouderen in de Burgerzaal van het Raadhuis, woensdag 5 oktober. Wethouder Christa Kuiper had de nieuwe Seniorengids al bij de hand, daar ging de middag over. Deze gids is geheel tot stand gekomen door een donatie van Stichting Hofje Codde en Van Beresteyn (coddevanberesteyn.nl). De stichting ondersteunt het welzijn van de ouderen. De feestelijke omlijsting van en alle voorbereidingen voor deze dag van de ouderen is mogelijk gemaakt door een donatie van de Bavo Stichting te Heemstede, die de ouderen van Heemstede altijd een warm hart toedraagt.

Ook Pim Prins werd door de wethouder in de bloemen gezet, hij had al die informatie weer geactualiseerd, een hele klus, al die veranderde telefoonnummers, e-mailadressen en namen van bestuursleden van organisatie en verenigingen. Eigenlijk zou Miep van Beurten, een zeer bekende vrijwilligster, de gids overhandigd krijgen, maar ze was helaas ziek. Mankeert nooit wat, maar dat zal je net zien. Mevrouw Knottenbelt, als u Welzijn Ouderen belt, grote kans dat u haar aan de telefoon krijgt, nam nu het eerste exemplaar graag in ontvangst.

Eerste Seniorengids

In de gids vindt u nu alles op gebied van organisaties die hulp bieden aan ouderen. Hulp, ontspanning, cultuur, vervoer, van aanpassing van uw woning tot zorgwoningen. De seniorengids is op diverse plaatsen in Heemstede, waaronder het Loket, de bibliotheek en de locaties van WIJ Heemstede gratis te verkrijgen.

Bestuursleden van diverse organisatie en verenigingen mochten tussen de een en drie minuten hun verhaal kwijt, dat werden er zestien. SDHD die onder andere zorgt voor dagbesteding, maar ook een groot pakket zorg voor ouderen biedt. Vrouwen van Nu, de bijzondere Bibliotheek, GSV sport, de Pauwehof onderdeel van Wij Heemstede, maar nog met een betrokken PKN band. Vier het leven, Humanitas, Kontext, zij kregen allemaal even spreektijd. Meneer Fried Jansen kreeg extra tijd, niet omdat hij de enige man was die mocht pitchen, hij had een rugzak vol ouderenbonden, KBO, PCOB en ANBO. Tandem, Zonnebloem, de Kunstkring, Seniorenweb, Steunpunt Vrijwilligers en natuurlijk Het Loket dat de inwoners van Heemstede en hun mantelzorgers adviseert over wonen, zorg, ondersteuning en welzijn, waarvan Corine Mens zelf de coördinator is. In de pauze introduceerde harpiste Mariska Poolhaar jeugdige muziekleerlingen van de Vrolijke Noot die met hun spel op piano, viool en harp de volle zaal wisten te ontroeren. Met de vlotte jazzmuziek van het Spaarnekwartet, een glaasje en een hapje was het nog lekker gezellig bij de stalletjes van de organisaties. Zo’n organisatie doet ouderen goed!

Ton van den Brink