Nieuwe expositie ‘Ontworteld’ sluit aan bij tijdsgeest

‘Ontworteld’ is het thema van een spraakmakende expositie in de historische Kloostergangen van het Haarlemse Stadhuis aan de Grote markt. Met een affiche als een mokerslag: een donkere voetafdruk naast een ontroerend gedicht van Lucebert. Voor de bezoeker is de toelichting van de organisatoren van belang: “Wij willen als KZOD aansluiten bij de tijdgeest, die vrijwel dagelijks in zeer concrete vormen op ons afkomt; vluchtelingen, migranten, mensen op drift, op zoek naar bescherming, veiligheid. De wortels worden losgeslagen door geweld en armoede, vandaar het thema ontworteld.”

De exposerende KZOD kunstenaars zijn Marjan van Berkel, Lizan van Dijk, Caroline Doornenbal, Coby Kluitman, An Luthart,  Marja ten Hoorn, Emilio Sanchez Diaz,  Wim Tromp, Ria van Kooten, Eva van Lis, Ada Kors, Maartje Hinse, Rob Daniels, Leo van Velzen en Ellen Wolff. De exposerende vluchtelingen zijn: Sajede Khazrai (Iran), Marwa-Hamwi (Syrië), Boekilo Swedy Joseph (Congo), Mahina Kitanda (Burundi) en Charles Olawale (Nigeria).

De tentoonstelling is te bezichtigen t/m vrijdag 4 maart. De opening op vrijdag 22 januari door burgemeester Bernt Schneiders zal vanaf 16.00 uur worden voorafgegaan door een optreden van een Syrisch/Iraans muziekensemble en een voordracht door Haarlems Stadsdichter Nuel Gieles. Zie ook www.kzod.nl en  www.facebook.com/kunst.zijonsdoel

 

Werk van An Luthart.