Nieuw-Zeelandse International Tyler Lench naar Bloemendaal

Bloemendaal – HC Bloemendaal heeft de Nieuw-Zeelandse international Tyler Lench (25) aangetrokken als versterking van Dames 1. De aanvallende middenvelder komt van 1 – 17 juli nog uit voor haar land tijdens het Wereldkampioenschap Hockey in de Amstelveen. Daarna volgen nog de Commonwealth Games in Birmingham voordat Tyler Lench zich meldt op ’t Kopje.

Daar hoopt ze zich verder te kunnen verbeteren als hockeyer. “Zeker op tactisch gebied spelen Europese en met name Nederlandse teams anders dan thuis in Nieuw-Zeeland. Op dat gebied hoop ik veel te leren.” Als haar sterkste kant noemt Tyler Lench haar snelheid en haar vaardigheid om verdedigers uit te kunnen spelen.
“Met Tyler brengen we extra snelheid in ons spel. Zij is een aanvallende middenvelder en is razendsnel dankzij haar achtergrond in de atletiek”, aldus Koen Hemmes van de commissie Tophockey Dames van Bloemendaal. 

“Zij is tevens een van de vaste aangeefsters van de strafcorner in het nationale team van Nieuw-Zeeland. Met strafcornerspecialist Demi Hilterman in het team geeft dat extra mogelijkheden voor de toch al succesvolle strafcorner.” Samen met de eerder aangekondigde komst van de Argentijnse Majo Granatto en de Duitse Sonja Zimmerman krijgt Bloemendaal Dames 1 met deze derde international meer ervaring op topniveau. Koen Hemmes: “Met deze topspeelsters geeft Bloemendaal blijk van haar ambities met het eerste damesteam.”

Foto: HC Bloemendaal