Nieuw spannend boek van museumdirecteur

Heemstede – Laura van der Wijden, directeur van Museum Haarlem, heeft na haar prijswinnende debuut ‘Buiten de kaart om’ een nieuwe roman geschreven, die op vrijdag 8 juni bij Boekhandel Blokker in Heemstede gepresenteerd zal worden. Zij zal geïnterviewd worden door eigenaar Arno Koek en 

haar eerste exemplaar overhandigen aan de Haarlemse auteur Lodewijk Wiener. Wiener was voorzitter van de jury van de Haarlemse Debuutprijs, die over het winnende boek in het juryrapport schreef: “Geschreven in een evenwichtige stijl, daarnaast is het ook een spannend boek, dat leest als een literaire thriller.” 

Van der Wijden had haar eerste boek niet als thriller geschreven, maar de lezers vonden het een spannend boek, dus toch een thriller. Ook haar tweede boek is een spannend verhaal geworden. Een verhaal dat zich afspeelt rondom studenten en een hoogleraar van de Rijksuniversiteit in Groningen. Daar is een werkgroep maanden bezig geweest om een tentoonstelling over tatoeages samen te stellen. Niet zo vreemd als je weet dat deze universiteit in het bezit is van een grote verzameling stukjes getatoeëerde huid. Vaak afkomstig van zeelieden of militairen, die aan de hand hiervan geïdentificeerd konden worden. 

Tijdens de opening van de tentoonstelling wordt al snel duidelijk dat de vermiste Myrthe, lid van de werkgroep, niet meer in leven is. Is haar moordenaar dezelfde als de verkrachter van de studentes in de werkgroep? Of speelt het grote geheim van professor Simon Helderink een rol? 

Van der Wijden wordt om 16.00 uur bij Boekhandel Blokker (Binnenweg 138, Heemstede) geïnterviewd en zal na afloop signeren.

Foto: Laura van der Wijden (foto: Het Portretbureau).