Nieuw boek ‘Het geheim van het Elfje’ en winactie

Deze lente is het boek ‘Het geheim van het Elfje’ verschenen, gemaakt voor kinderen van 5-12 jaar en hun ouders die op zoek zijn naar hun eigen vorm. Het boek is een manier om met je kind aan de slag te gaan. Het resultaat? Meer balans en ruimte om samen te genieten. Het Geheim van het Elfje is verkrijgbaar bij Blokker Boekhandel in Heemstede.

Druk van buitenaf, druk vanbinnen. Er wordt veel van kinderen gevraagd en niet altijd weet iedereen daarmee om te gaan. Logisch, want niemand heeft een gebruiksaanwijzing gekregen. Veel moeders vragen zich weleens af: “Wat kan ik doen?” Ze zijn op zoek naar handvatten om goed om te kunnen gaan met je kind dat onrustig is, bang is om te falen of zijn of haar ei niet kwijt kan. Dit boek biedt de mogelijkheid om hiermee aan de slag te gaan. Er is voldoende ruimte voor de eigen fantasie en creativiteit door te tekenen, schrijven, kleuren en samen opdrachten te maken.

In iedereen een elf
‘Het geheim van het Elfje’ neemt de lezer mee in het verhaal van Elvy, een elf die anders is dan andere elfen. Elvy vertelt over hoe elfen de wereld mooier kleuren: elfen geven licht en elfen zorgen ervoor dat je zomaar een idee hebt. Niets is echter wat het lijkt, want ook elfen kunnen verdwalen. Net als iedereen. Elvy geeft tips hoe jij daar mee om kan gaan of kan voorkomen.

‘Wij geloven dat als je jezelf bent, je tot veel in staat bent’. Het geheim van het Elfje is ontwikkeld door kers&sterk, het bedrijf van de Heemsteedse Barbara Kerstens en Matthja Sterk. kers&sterk heeft boeken, kaarten, workshops, online trainingen en een ontdekking voor kinderen en volwassenen die op zoek zijn naar hun eigen vorm.

Barbara en Matthja zijn moeders van ieder drie kinderen en hebben een eigen manier in het grootbrengen van hun kinderen. Hun expertise en blik op de wereld heeft hen verbonden en geleid tot kers&sterk. Barbara ontwikkelt nieuwe concepten met Voeding Leeft, waarbij een gezonde leefstijl het vertrekpunt vormt. Matthja weet als vormgever hoe ze iets concreet, mooi en duurzaam kan maken.

“Wij zijn twee moeders, die ooit ook op zoek waren. We hebben het zelf meegemaakt. We hebben gezocht en het niet precies gevonden: te vaag, te eenzijdig, geen klik. We hebben dat losgelaten en onze eigen weg ontwikkeld op onze manier met onze vormen. Vanuit onze werkachtergronden hebben we kers&sterk ontwikkeld. kers&sterk begeleidt kinderen en hun ouders om te zijn zoals je bent.”

Doe mee en win
Wil jij een pakket van het Geheim va het Elfje winnen? De schrijfsters delen er 5 uit.
Schrijf een elfje over jouw geheim dat de wereld beter maakt en stuur dat naar post@kersensterk.nl. De jury bestaat uit Barbara Kerstens en Arno Koek (Boekhandel Blokker). Een elfje is gedicht van elf woorden, verdeeld over 5 regels. De eerste regel heeft 1 woord, de tweede 2, de derde 3, de vierde 4 en de laatste weer 1. Winnaars krijgen persoonlijk bericht.