‘Niets veranderlijker dan een mens’

Tot en met 28 januari 2016 is een nieuwe tentoonstelling te zien in het Seinwezen, aan de Kinderhuissingel 1 in Haarlem. Bezoekers kunnen terecht van maandag tot vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Robert Pennekamp exposeert.

Pennekamp ziet zijn kunstenaarschap als een manier van leven, een niet ophoudende zoektocht.  “Steeds weer nieuwe andere dingen tegenkomen en onderzoeken. En ook een kijkje in een andere dimensie of een venster naar een andere wereld. Leven in het moment, zonder oordeel, uitstellen van oordeel.”  Zijn kunstenaarschap gaat ook over kwaliteit, originaliteit, mensen bereiken, jezelf en je persoonlijkheid laten zien. Pennekamp: “Ik heb mijn statement al weer een paar keer veranderd. Niets veranderlijker dan een mens. Dus wie weet, volgend jaar weer wat anders.  Alles verandert steeds en alles heeft met alles te maken. Er zijn vele ingangen, vluchtroutes, mogelijkheden… Maar vrijheid is ook mijn drijfveer. En daarnaast frustratie, of onrecht.” Zo vindt Pennekamp het jaarsalaris van Dick Boer van het Aholdconcern buiten proportie en maakte hij het schilderij getiteld Driekomma zeven miljoen. Ook dit schilderij is te zien bij het Seinwezen.

Iedere twee maanden is er een andere expositie bij het Seinwezen. De 8ste expositie op rij is gevuld met werk van Pennekamp.

Robert Pennekamp is multimedia kunstenaar: bedenkt concepten, maakt collages, filmpjes, beelden, installaties, schilderijen, tekeningen en organiseert kunst en community art projecten.

http://www.robertpennekamp.nl