Neem koffie mee, voor een vlaai wordt gezorgd tijdens de natuurwerdagen

IVN Zuid-Kennemerland organiseert vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober twee natuurwerkdagen samen met de gemeente Heemstede. Vrijwilligers gaan vrijdag in het zuidelijk deel van Groenendaal op diverse plaatsen uitgelopen esdoorns knippen en zagen. En zaterdag gaan zij esdoorns zagen maar ook knippen langs de Sparrenlaan. Deze dubbele werkdagen zijn nodig om meer vrijwilligers de gelegenheid te geven om mee te doen en om de natuur nog meer ruimte te geven, volgens het IVN.

Om de natuurwaarde van Groenendaal verder te vergroten helpen vrijwilligers mee met dit belangrijke werk.

Vanaf 1992 wordt het wandelbos in Heemstede wordt op ecologische wijze beheerd. Dit houdt onder andere in dat omgevallen bomen en afgebroken takken blijven liggen of worden verwerkt in takkenrillen. Zagen en knippen van esdoorns is nodig om Groenendaal nog weer natuurlijker te maken; en flora en fauna mooier te maken. Vooral het zuidelijk gedeelte is al bijna esdoorn vrij en daardoor behoorlijk opgeknapt!

Meehelpen? Ervaring of leeftijd maakt niet uit. Voor gereedschap wordt gezorgd en er is iets lekkers voor bij de koffie (die zelf meenemen). Verzamelen 12 oktober om 9.00 uur bij de grote parkeerplaats bij landgoed Groenendaal, op 13 oktober om 9.30 uur op dezelfde parkeerplaats. Info: 06-2257748 en aanmelden: marcmargriet@hetnet.nl