Nederland verbonden met de wereld, en de wereld met Nederland

Donderdag 25 oktober is er een lezing over het project ‘Wereldgeschiedenis van Nederland’ bij Boekhandel Blokker.
Die begint om 20.00 uur. Blokker vind je aan de Binnenweg 138 te Heemstede.

Drie schrijvers zijn aanwezig en geven een lezing over dit bijzondere project. Twee zijn afkomstig uit Heemstede:  Het zijn Karel Davids en Marjolein ’t Hart. Karel Davids is hoogleraar economische en sociale geschiedenis aan de VU en Marjolein ’t Hart is hoofd van de afdeling geschiedenis bij het Huygens ING. Karel en Marjolein zijn beiden woonachtig in Heemstede.

De derde spreker is Marc Dierikx, senior onderzoeker geschiedenis bij het Huygens ING. Hij spreekt over De wereld van boven (Anthony Fokker).

In Wereldgeschiedenis van Nederland vertellen meer dan honderd aanstormende en gevestigde Nederlandse onderzoekers op het gebied van geschiedenis en cultuur het wereldwijde verhaal van onze geschiedenis. In dit verhelderende en prikkelende boek laten zij zien hoe Nederland de wereld door de eeuwen heen mede heeft vormgegeven, en andersom: hoe Nederland zich onder invloed van verre en nabije buren heeft ontwikkeld. Van de vondst van oermens Krijn in de Noordzee tot orkaan Irma op Sint Maarten en van Bonifatius tot Pim Fortuyn – aan de hand van talloze grote en kleine historische ontwikkelingen en gebeurtenissen laat ‘Wereldgeschiedenis van Nederland’ zien hoezeer Nederland verbonden is met de wereld, en de wereld met Nederland.
De toegang bedraagt €7,50, reserveren kan via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472.