Natuur in olie

In De Waag aan het Spaarne te Haarlem exposeert de komende tijd een Heemsteedse kunstenares: An Luthart. Zij doet dat samen met Romee Kanis (Sint Maartensbrug), die beelden toont. Bronzen beelden en landschappen in olieverf: een bijkans klassieke combinatie. An Luthart en Romee Kanis vonden elkaar jaren geleden tijdens het gezamenlijk exposeren in Noord-Hollandse locaties, zoals recentelijk in Westzaan. Een geslaagde combinatie vonden beide kunstenaars terecht, een reden om nu eens samen in Haarlem in De Waag hun werk te tonen. Met – zeer toepasselijk – twee verbindende thema’s: Natuur in olie en Brons in beweging.

An Luthart is reeds 20 jaar als beeldend kunstenaar actief. Door het gehele land heeft An aan vele tentoonstellingen meegedaan, met als hoogtepunt een succesvolle solo-expositie in Galerie Den Andel in Noord Groningen. Voor An bestaat er eigenlijk maar een thema en dat is de natuur. Landschappen in Nederland, in omringende landen maar ook in verre landen vormen het grootste deel van haar oeuvre.

Romee Kanis is een beeldhouwster met een eigen mooie beeldentuin in de omgeving van Schagen. Romee werkt in brons en maakt figuren en portretten van zowel mens als dier. Haar werk kenmerkt zich met name door de zeer sierlijke vorm, haar streven is de mens in zijn natuurlijke schoonheid te tonen en iets van het eigen karakter te laten zien.
Deze duo-expositie is vanaf donderdag 16 februari tot en met zondag 12 maart te bezichtigen in Galerie De Waag, Spaarne 30 te Haarlem. Info: www.kzod.nl en www.facebook.com

Werk van An Luthart.