Nachtschaatsen met je Valentijn

Op zaterdagavond 13 februari organiseert de ijsbaan in Haarlem een nieuwe editie van de jaarlijkse ‘Nacht van Haarlem’. Dat betekent schaatsen van 23.30 tot 1.00 uur. Langs de kant staat een koek-en-zopie-kraampje met warme chocolademelk en glühwein. Schaatsen voor iedereen van jong tot oud, van recreant tot marathonschaatser, met of zonder een Valentijn.Het gaat deze nacht vooral om de gezelligheid, maar je kunt ook een sportieve prestatie neerzetten. Als je wilt kun je een prestatietocht rijden over 20, 40, 60, 80 of 100 ronden. Daarvoor is langs de baan een stempelpost ingericht waar je om de vijf ronden een stempel kunt halen. 

Voor alle deelnemers ligt er een warme wintermuts klaar. De muts wordt gesponsord door BDO Accountants. Daarnaast krijgt iedereen na inlevering van de stempelkaart een medaille. Vorig jaar waren er ruim 190 deelnemers op de baan van recreanten tot de kilometervreters. Dit jaar verwacht de organisatie zo’n 230 nachtschaatsers.

Om de sfeer te verhogen speelt er tot middernacht een dweilorkest vrolijke nummers in een lekker schaatstempo. Voor de allerkleinsten – die één keer op mogen blijven – is de krabbelbaan (middenterrein) open. De dolfijntjes en rekjes om mee te schaatsen staan klaar. Op de ijsbaan kun je schaatsen huren.

De ijsbaan is open vanaf 22.30 uur. Deelname: 7,00 per persoon of 3,50 t/m 15 jaar (prijs inclusief muts, medaille en toegang tot de IJsbaan Haarlem). Schaatsverhuur en ijsbaanrestaurant zijn open.