Muziek in 96 Haarlemse huiskamers

Op zondag 11 maart vindt de vierde editie van ‘Gluren bij de Buren’ Haarlem plaats. U kunt zich laten verrassen door lokaal talent in een van de 96 huiskamers door heel Haarlem. Het programma is bekend en is te vinden via www.glurenbijdeburen.nl.

Op de bewuste zondagmiddag vinden er 288 optredens plaats in alle wijken van Haarlem. De programmering biedt voor ieder wat wils: van onontdekte singer-songwriters tot lokaal bekend theatertalent. Lokale coördinator Lieke Bronkhorst: “Er is veel keus dit jaar, waar moet je beginnen? Mijn tip: ga gluren in je eigen buurt. Er is zoveel te ontdekken bij jou om de hoek, en wie weet ontdek jij de nieuwe Chef’Special of Brigitte Kaandorp!”

De organisatie heeft er zoveel mogelijk voor gezorgd dat er lokaal talent te bewonderen valt. Het publiek zal Haarlemse muziek beluisteren, Haarlems theater bekijken en Haarlemse dans beleven. Bijzonder zijn de samenwerkingen met de lokale partijen Hart, Haarlem Effect en Dock. Lieke: “Samen met deze samenwerkingspartners hebben we ervoor gezorgd dat de programmering van Gluren bij de Buren Haarlem zo divers mogelijk is.” Elke act treedt gedurende de dag drie keer 30 minuten op. Doordat de deelnemende huiskamers in routes zijn onderverdeeld, is het mogelijk om van het ene optreden naar het andere te lopen of te fietsen. Gluren bij de Buren is een gratis te bezoeken huiskamerfestival. Reserveren hoeft niet. In elke huiskamer staat een spaarpot waar je een vrijwillige bijdrage kan leveren na elk optreden. Lieke: “We willen ervoor blijven zorgen dat iedereen kan komen gluren, maar het is ook belangrijk dat we laten zien dat podiumkunst niet vanzelfsprekend is. Vandaar de spaarpot.”

Foto: Maarten J. Eykman.