Mooie toekomst voor Dames 1 Bloemendaal met ‘linkse meiden’

Bloemendaal – Jeugdinternationals Maud Preyde (18) en Noa van der Hurk (19) spelen komend seizoen voor Dames 1 van Bloemendaal. Daarnaast zijn contracten van hockeyers Sterre Bregman, Fee Schreuder en Carmel Bosch verlengd. Laurine Bout (17) stapt over van MA1 naar de selectie van het eerste damesteam.

Maud Preyde komt over van Gooische. Ze speelde in het Nederlands U16 en U18. “Ik wilde al langere tijd de overstap naar de hoofdklasse maken. Mijn stap naar Bloemendaal maakt dit mogelijk. Ik heb er onwijs veel zin in!”

Noa van der Hurk heeft haar hele jeugd bij Schaerweijde gespeeld, het afgelopen jaar in Dames 1. Ze maakte twee jaar deel uit van Nederlands A, waarmee zij ook het EK in Valencia speelde in de zomer van 2021. “Ik verwacht bij Bloemendaal een sterk, prestatiegericht maar ook gezellig team te vinden, waar ik als speler op verschillende vlakken kan groeien.”

Met de aansluiting van jeugdtalent Laurine Bout, die ook deel heeft uitgemaakt van de selectie van het Nederlands A, maar al sinds de Musjes op ’t Kopje speelt, komt het aantal speelsters uit de eigen jeugd uit op negen.

Eerder al meldde de club de komst van de Argentijnse topspits Majo Granatto en van Sonja Zimmermann, captain van het Duitse team. Strafcornerspecialist Demi Hilterman, Laurien Boot, Nine Rijna, Teuntje Horn, Danique Visser en Elke Boers hebben hun contract allemaal verlengd.

Linkse meiden

Bestuurslid Tophockey Hans-Erik Tuijt heeft het over ‘linkse meiden’ als hij het heeft over de toekomst van dames 1. Daarmee bedoelt hij niet de politieke voorkeuren van de Damus maar heeft hij het over de plek in de Hoofdklasse waar hij met het damesteam naar kijkt: het linker rijtje. Coach Dave Smolenaars vult aan: “We hebben veel talent vanuit onze eigen jeugd. Door de combinatie met de nieuwe ervaren speelsters krijgt het hele elftal een enorme impuls. Het trainingsniveau gaat omhoog, we worden beter en gaan meer winnen. Het is mooi dat de club deze ambitie heeft met de dames en daar ook energie in steekt en ruimte aan geeft.”