Mooie opbrengst Grote Clubactie, ook in Heemstede

Sport-, cultuur- en hobbyverenigingen hebben ook dit jaar weer kunnen rekenen op de inzet van hun fanatieke lotenverkopers. De totale opbrengst van verenigingen uit Haarlem en Heemstede is €68.498,-. Het bedrag dat verenigingen jaarlijks ophalen met de Grote Clubactie is onmisbaar voor het inrichten van het clubhuis, de aanschaf van materialen en het organiseren van activiteiten. De opbrengsten voor de verenigingen uit Haarlem en Heemstede zijn tijdens de Grote Clubavond op woensdag 16 december bekendgemaakt bij de Intersport-vestigingen in Haarlem en Hoofddorp.

Lotenverkopers zetten zich fanatiek in voor hun club
In totaal deden in 2015 6.000 verenigingen mee. Die verenigingen verkochten dit jaar 310.000 loten meer dan vorig jaar. Door het fanatisme van de lotenverkopers zijn 2,9 miljoen loten verkocht en werd een opbrengst van bijna 9 miljoen euro opgehaald, waarvan 80% rechtstreeks naar de clubkas gaat.

Recordopbrengst Nationale Grote Clubactie
De Grote Clubactie is onderdeel van de Nationale Grote Clubactie. De Nationale Grote Clubactie bestaat uit twee loterijen: de Grote Clubactie en de SupportActie. De SupportActie is een doorlopende loterij en heeft elk kwartaal een trekking. Dit jaar hebben de loterijen samen een recordopbrengst gehaald van 11,7 miljoen euro.

Over de Grote Clubactie
De Grote Clubactie werd in 1972 bedacht door Pierre Claessens, chef-redacteur bij het toenmalige Nieuwsblad van het Zuiden. Tijdens de eerste Grote Clubactie werden er 55.000 loten in Tilburg verkocht. Het unieke van de Grote Clubactie is dat 80% direct naar de clubkas gaat, de resterende 20% gaat naar onder meer prijzen en het organiseren van de loterij. In 1977 brak de Grote Clubactie landelijk door in heel Nederland.