Tijd

Mode aan de polsen en armen: trends van toen en nu

PARTNERBIJDRAGE

Zelden zie je nog een blote arm of pols zonder versiering. Vrijwel iedereen heeft zijn eigen ideeën om de ledematen op te sieren. Van hypermodern horloge met smaakvol bandje tot de niet meer uit het straatbeeld weg te denken tattoo. Naast beenmode is er dus ook sprake van arm-mode!

Horloges, digitaler dan ooit

Met een digitaal horloge met een hip apple watch 6 bandje maak je een eigentijdse indruk. Het digitale horloge dat je vroeger op de kermis met een grijparm uit een bak viste, is nu digitaler dan ooit. Maar ondanks die status zijn deze moderne gadgets heel gewoon gebleven: ze zien er niet wezenlijk anders uit dan andere horloges. Op 123watches.nl zie je echter dat ze met allerlei soorten bandjes tevens een sierlijke toevoeging aan je arm kunnen zijn. Helaas, en dat moet nog uitgevonden worden, kun je er nog niet à la Knight Rider je zelfrijdende auto mee oproepen. Maar wie weet.

Arm- en festivalbandjes, liefst meerdere

Sinds pakweg de jaren ’90 zijn de lederen armbandjes de sieraden voor de bohémien types. Je koopt ze op de markt of op een festival en ze zijn er in allerlei vormen en ontwerpen, meestal van bruin of zwart leer. Over festivals gesproken; het Lowlands-armbandje gold jarenlang als statussymbool onder muziekliefhebbers, zeker als je er meer om had. Nu worden de meeste festivalbandjes op maandag afgeknipt, maar ze waren een tijdje hip.

Het dure bling bling-horloge

Er zijn natuurlijk ook mensen die een peperduur horloge aanschaffen voor een bedrag waarmee je ook een prima auto kunt kopen. Kwestie van smaak, zullen we maar zeggen. En allerminst zaligmakend: bekend zijn de roofovervallen op beroemde bezitters van zo’n duur exemplaar, nadat de dieven het kleinood op sociale media hadden gespot. Toch verkiezen velen deze bling bling nog altijd boven een modern horloge, ook al is er voor die tienduizenden euro’s niet veel meer op te zien dan hoe laat het is.

De tattoo

Het was vroeger veel meer een statement dan nu. In de jaren ’80 vroegen ze of je in de haven werkte, in de jaren ’90 in welke rockband je speelde en nu in welk voetbalteam je zit, getuige de definitieve doorbraak van de tattoo in het profvoetbal. Er bestaat dus intussen geen tatoo-taboe meer, deze is algemeen geaccepteerd. Misschien heeft je oma er zelfs een. Heeft iemand dus niks om zijn polsen zitten, dan is dat wellicht ook om zijn of haar tattoos beter uit te laten komen.