Mickey uit Heemstede finalist Elite Model Look 2016

De bekende Nederlandse modellenwedstrijd Elite Model Look Nederland 2016 heeft tien de beste jongens en tien beste meisjes geselecteerd. Deze twintig finalisten presenteren zich op zondag 10 juli tijdens de nationale finale, die plaatsvindt op de catwalk van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. Lieke van Lexmond verzorgt de presentatie van deze feestelijke finale. Er is ook een Heemsteedse deelname: de knappe Mickey.

10 juli wordt het beste meisje en de beste jongen voor Elite Model Look gekozen. Zij ontvangen een contract bij Elite Model Management Amsterdam en vertegenwoordigen Nederland tijdens de 33ste editie van Elite World Final. Tijdens deze prestigieuze en internationale finale gaat talent van over de hele wereld de strijd met elkaar aan. De meisjes maken kans op een 3-jarig contract bij Elite Model Agency Worldwide van minimaal €150.000 en de jongens op een 3-jarig contract van minimaal €50.000. Elite World Final bracht eerder grote namen als Cindy Crawford, Gisele Bündchen en de Nederlandse Lara Stone voort.

In aanloop naar de finale worden de finalisten klaargestoomd door het professionele team van stylisten, visagisten, fotografen en sport-, voeding- en catwalkcoaches van UNDISPUTED.COM. Ook de ouders van de finalisten worden actief betrokken bij de voorbereiding, bijvoorbeeld met voorlichting over hun ondersteunende rol in de modellencarrière van hun zoon of dochter.

Elite Model Look is de beroemdste internationale modellencompetitie ter wereld en vindt dit jaar voor de 33e keer op rij plaats. Ieder jaar werkt Elite Model Look Nederland met een goed doel. Dit jaar slaat ze handen ineen met stichting NietBlind om aandacht te vragen voor wetenschappelijk onderzoek naar blindheid en slechtziendheid. De nationale finale vindt in samenwerking met Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam plaats op zondag 10 juli in de Gashouder te Amsterdam.

Elite is opgericht in 1972 en is het grootste modellenbureau ter wereld. Elite is niet alleen een modellenbureau, maar een merk met activiteiten in drie verschillende bedrijfstakken waaronder high-level modellenmanagement, de Elite Model Look competitie en world-class licensing.