Met ‘meneer Cruquius’ door het stoomgemaalmuseum

Bij Haarlemmermeermuseum De Cruquius kun je volop Pasen vieren met het gezin, zowel op zondag 27 maart als op maandag 28 maart. Voor kinderen organiseert het museum op haar beide locaties extra activiteiten, maar ook voor (groot)ouders is er genoeg te doen.

Cruquius museum
Op eerste paasdag, zondag 27 maart is er om 13.00 en om 14.30 uur een theatrale rondleiding van ‘Living History’. Jong en oud ontmoet Nicolaus Cruquius en trawanten in levenden lijve bij deze gratis rondleiding. Aan de hand van een interactief theatraal verhaal ga je met ‘meneer Cruquius’ door het museum heen en zie je ook de machine in werking. Op tweede paasdag, maandag 28 maart, heeft het museum een speciale actie met het naastgelegen Theehuis Cruquius: ontbijt tussen 9.00 en 12.00 uur en daarna met 25% korting op de entree van het Cruquiusmuseum. Opgeven voor dit ontbijt kan vóór 24 maart via info@theehuiscruquius.nl. Voor kinderen vanaf zes jaar is er tussen 11.00 en 14.00 uur een inloop stoompracticum in het Cruquius museum. Ga onder deskundige begeleiding met vuur, water en brandstof aan de gang om jouw machientje aan de praat te krijgen en leer zo alles over stoomkracht. Je betaalt €1,- extra voor de brandstof. Beide Paasdagen kunnen kinderen een speciale paasspeurtocht doen door het museum. Bewonder ook de tentoonstelling met de prachtige illustraties van Rosita van Eijsden. Zij illustreerde het kinderboekje ‘Er brand licht in het pomphuisje!’ voor het museum. Adres: Cruquiusdijk 27, Cruquius

Historisch museum
Op beide Paasdagen kunnen kinderen in het Historisch Museum mooie Paaskleurplaten kleuren. Op tweede paasdag, maandag 28 maart,  kunnen kinderen vanaf zes jaar meelopen met de kindergidsen van het museum. Een leuke rondleiding voor en door kinderen. In hun eigen belevingswereld en zonder grote mensentaal wordt verteld over de geschiedenis van Haarlemmermeer. De kinderen geven om 14.00 en om 15.00 uur een rondleiding. Aanmelden hoeft niet, maar vol is vol. Adres: Bosweg 17, Hoofddorp.

Bij de foto: kindergidsen in het museum.