Met de computer leren werken: gratis cursus

Heemstede – Klik & Tik is een basiscursus voor iedereen die niet of nauwelijks met de laptop werkt, maar dat wel graag wil. Tijdens deze cursus gaan cursisten onder begeleiding aan de slag met de laptop en internet. U leert websites bekijken, e-mails schrijven en hoe u een bestand kunt downloaden. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten, elk van anderhalf uur en vindt plaats op woensdag 7, 14, 21 en 28 oktober en 4 november, van 9.00 – 10.30 uur, in de Bibliotheek Heemstede, (Julianaplein 1). Er kunnen maximaal vijf mensen deelnemen aan de cursus. Let op: Het is noodzakelijk om u van tevoren aan te melden. Aanmelden voor de gratis cursus kan aan de balie van de Bibliotheek of via een e-mail aan: mediacoaches@bibliotheekzuidkennemerland.nl

Waar bestaat de cursus Klik & Tik uit? 

Klik & Tik bestaat uit drie delen. U bepaalt zelf met welk onderdeel of onderdelen u aan de slag gaat. Tijdens het eerste onderdeel maakt u kennis met de laptop. U leert in een aantal hoofdstukken de basisfuncties van de laptop gebruiken. Als u weinig met een laptop hebt gewerkt, gaat u eerst met deze module aan de slag. U leert de basis. In de volgende module leert u hoe u het internet moet gebruiken, een e-mail moet schrijven en versturen. De onderwerpen van deze tweede module: e-mailen, downloaden, zoekmachines en browsers. In de laatste module leert u werken met sociale media en hoe u te werk gaat in een veilige omgeving. De onderwerpen in deze module: Facebook, WhatsApp en Skype. 

Hoelang duurt de cursus? 

De cursus duurt vijf weken waarin u elke week een les van 1,5 uur krijgt. Tijdens de cursus kunt u gebruikmaken van de laptops op de locatie zelf, maar wilt u een eigen laptop of tablet meenemen dan kan dat ook. Gedurende de cursusperiode kunt u thuis ook verder oefenen of gebruikmaken van de laptops in de Bibliotheek. Aan het begin van de cursus kijkt u samen met de cursusleider bij welke module u wilt beginnen. U krijgt les in kleine groepjes en aan het einde van de cursus is er een feestelijke diploma-uitreiking. Het is mogelijk om een werkboek aan te schaffen voor € 10,- (niet verplicht). 

Telefoon Bibliotheek Zuid-Kennemerland: 023-511 53 00.