Meeslepende ontroerende virtuoze liederen…

Op de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Heemsteedse Kunstkring op 8 januari 2017 verzorgt het Ensemble Mihai Scarlat een concert van Roemeense Volksmuziek.

Laat u meeslepen door de weemoedige Doina’s, dans op de vrolijke Sirba’s en Hora’s en laat u verrassen door de onregelmatige maatsoorten van de Geampara. De meeslepende, ontroerende en vaak virtuoze liederen, staan telkens weer garant voor een enthousiaste reactie van het publiek. Het ensemble bestaat uit professionele instrumentalisten, die op geheel eigen wijze deze muziek uitvoeren. Er zijn meerdere traditionele (Roemeense) instrumenten vertegenwoordigd zoals: Panfluit (Nai), Taragot, cimbaal en Trompetviool (vioara cu goarna).

Mihai Scarlat, de dirigent, is van Roemeense afkomst en groeide op in Rîmnicu Sarat (De Zoute Rivier). Tijdens een muziekfestival in Scheveningen besloten hij en enkele Roemeense collega’s in Nederland te blijven. Hij behaalde vervolgens zijn diploma Docerend en Uitvoerend Musicus aan de conservatoria van Hilversum, Utrecht en Amsterdam bij Peter Jansen en Peter Stotijn. Van 1997 tot op heden is hij bassist bij het Nederlands Balletorkest, het huidige Holland Symfonia.

 

Het concert vindt plaats op zondag 8 januari 2017. Het concert begint om 14.00 uur in De Oude Kerk, Wilhelminaplein Heemstede. De deuren van de kerk gaan open om 13.30 uur. Na afloop biedt het bestuur een nieuwjaarsreceptie aan in de Pauwehof.  Leden van de Kunstkring hebben gratis toegang tot het concert. Introducés zijn van harte welkom en betalen €10. Als zij ter plekke besluiten lid te worden van HKK ontvangen zij dit als korting op het eerste jaar lidmaatschap.