Meer mogelijkheden op begraafplaats Heemstede

Om aan de verschillende wensen rondom en vormen van uitvaarten tegemoet te komen, voert de gemeente de komende 1,5 jaar een aantal vernieuwingen op de Algemene Begraafplaats in Heemstede door. Er komen meer mogelijkheden om de as van een overledene een plek te geven, naast het plaatsen van een urn in het bestaande columbarium en de urnentuin. Ook wordt de Art-Deco aula uit 1929 stijlvol gemoderniseerd en worden de cateringfaciliteiten verruimd. Verder komt er een aanlegsteiger waardoor de plechtigheid via een boot kan plaatsvinden en is het op termijn mogelijk een ceremonie in de open lucht te houden. Het unieke karakter van de begraafplaats, ontworpen door landschapsarchitect J.D. Zocher, en de monumententuin blijven uiteraard behouden.

Gelegen naast het wandelbos Groenendaal is de begraafplaats een van de mooiste van het land, vanwege het vele groen, de historisch en architectonisch waardevolle grafmonumenten en grafkelders (onder andere de grafkapel van de familie Van Vollenhoven).

De werkzaamheden kunnen zorgen voor enige hinder, maar worden op tijd aangekondigd. De begraafplaats blijft toegankelijk voor een bezoek aan een graf of een wandeling. Wanneer de aula niet gebruikt kan worden vanwege werkzaamheden zijn er alternatieven voor een afscheidsceremonie en/of condoleance in de directe omgeving.

Foto: (Gedeelte van) grafmonument fam Van Vollenhoven – Oneindig Noord-Holland.