Manege Cruquiushoeve van SEIN viert jubileum

Dit jaar bestaat manege ‘De Cruquiushoeve’ van Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) 35 jaar. Het jubileum wordt gevierd met een jubileumfeestweek van 27 juni t/m 3 juli.

In 1981 is Albert Wezeman begonnen met het paardrijden voor bewoners van SEIN (toentertijd heette het nog Instituut voor Epilepsie bestrijding). Wat begonnen is met 1 fjordenpaard, is uitgegroeid tot een manege met diverse fjordenpaarden en groningerpaarden waar meerdere doelgroepen terecht kunnen. In de loop der jaren heeft de manege veel aan omgekeerde integratie gedaan. Zowel cliënten van SEIN rijden er paard, als ook valide ruiters (kinderen en volwassenen) en ruiters met een beperking uit de omgeving. Daarnaast is de manege ook een zorgmanege. Hierbij hebben mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid tot dagbesteding op de manege.

In de feestweek gaan alle lesgroepen een demonstratie/show verzorgen. Er wordt een activiteit voor de cliënten van SEIN georganiseerd en de week wordt afgesloten met het manegekampioenschap 2016. De lesgroepen worden die week naar de avonduren verplaatst zodat er elke avond een heus showprogramma is. Uiteraard is iedereen die week welkom om te komen kijken en mee te genieten van het feest.

Kijk ook op www.manegedecruquiushoeve.nl en op de facebookpagina van Manege De Cruquiushoeve.