Maak kennis met een bijzondere buitenplaats

Donderdag 9 juni organiseert het IVN Zuid-Kennemerland een excursie cultuur en natuur op landgoed Huis te Vogelenzang. Maak kennis met één van de bijzonderste buitenplaatsen van Zuid-Kennemerland en die relatief weinig bezocht wordt. Geniet van de bijzondere sfeer en de stilte. U maakt kans om reeën te zien die een weinig schuwe indruk maken. Nog steeds is het landgoed in particulier bezit.

Wandelen rond het dorp Vogelenzang is wandelen in een omgeving waar de tijd lijkt stil te staan. Hier vind je een nog heel gaaf landschap van oude strandwallen en strandvlakten met historische veenweiden en zonder horizonvervuiling! De beeldbepalende kerk dateert uit de tweede helft van de 19e eeuw. Het monumentale groen rondom de twee historische huizen is nog wel een eeuw ouder. Het mooie huis, fraai op een hoogte gelegen en ver van de weg, omringd door oude lindebomen in hun kraag, is het Huis te Vogelenzang.

Verzamelen om 19.00 uur parkeerplaats uitspanning Panneland, Amsterdamse Waterleidingduinen, Vogelenzang. Deelname is gratis. Aanmelden vooraf is niet nodig. Informatie bij Hans Kerkhoff, 023-5288577 of kijk op www.ivn.nl/zuidkennemerland