Lokale helden Joshua Hommes en Klaas Heimans plaatsen zich voor het NK judo 

Heemstede – Zondag 24 september was een schitterende dag in de Beverwijkse sporthal De Walvis. Twee lokale Heemsteedse judohelden, Joshua en Klaas, presteerden optimaal op het districtskampioenschap judo in Noord-Holland. Met hun eerste plekken in de -60 kg & -38 kg categorieën zijn deze 2 getalenteerde jonge judoka’s gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap judo, dat op 14 oktober in Hoogeveen plaatsvindt. 

Joshua en Klaas judoën al sinds hun jonge jeugd met veel plezier bij judoclub Kenamju in Haarlem. Ze trainen 4 keer in de week en doen mee aan nationale en internationale toernooien. Het Districtskampioenschap in Beverwijk bracht judoka’s uit heel Noord-Holland uit de categorie -15 jaar samen om te strijden voor de felbegeerde titel van districtskampioen 2023.  

Terwijl Joshua indruk maakte met zijn kracht en vasthoudendheid, overklaste Klaas zijn tegenstanders met zijn strategische inzicht en technische bekwaamheid. Beide judoka’s keerden naar huis met een gouden medaille om de nek en de eer om ons district te vertegenwoordigen op nationaal niveau. 

Aan het Nederlandse Kampioenschap judo mogen per gewichtsklasse de eerste 4 judoka’s uit ieder district meedoen en dus strijdt hier de top van de Nederlandse jeugd tegen elkaar. Joshua en Klaas zijn superblij met hun kwalificatie. “Dit smaakt naar meer”, aldus de 13-jarigen. Ze hebben nog een mooie toekomst voor zich in judo en zijn er klaar voor om te schitteren in Hoogeveen op 14 oktober.