Lezerspost: "We zitten al weken in de zandzooi"

Lezerspost: “We zitten al weken in de zandzooi”

Heemstede – Wekenlang opengebroken straten, veel ongemak van stuifzand, zeer slecht gerepareerde bestrating, slecht ingewassen voegen en straatkolken vol met zand. Afgelopen periode is een nieuwe gasleiding aangelegd in de Van de Bergstraat.

We zitten nu al weken in de zandzooi, er is door de firma die de werkzaamheden heeft verricht onvoldoende aandacht aan het straatwerk gegeven. Er zijn tegels afgebroken gewoon weer teruggelegd. Daarnaast is zand in straatkolken gegooid. (Sommige straatkolken zijn door de aannemer doorgespoeld met water, waardoor er onnodig veel zand in het riool is gespoeld.)

Met mijn klachten ben ik naar de gemeente gegaan. Ik ben zeer teleurgesteld over de afhandeling daarvan en voel mij met een kluitje in het riet gestuurd. Het wordt gewoon afgedaan met dooddoeners. Volgens een woordvoerder van de gemeente is het niet uitgesloten dat we nóg weken last hebben van de stuifzooi, maar ze zijn er mee bezig (de uitvoerenden zijn nu met vakantie). De gemeente heeft wel aangegeven dat de mijn melding zal worden meegenomen tijdens reguliere werkzaamheden die gepland staan voor deze week. De werkzaamheden worden nagelopen.

R. Schouten, Heemstede