kerkenfusie met OLVH_BAVO

Lezerspost: Nieuws over kerkenfusie ‘bad timing’

Tranen en emoties waren zondagmorgen voor kerst het resultaat van een hele slechte boodschap, dat de katholieke kerken in Heemstede fuseren.

Ik neem het voltallige kerkbestuur zeer kwalijk dat deze boodschap juist nu kwam. 9 dagen voor kerst. Het feest van de blijde boodschap. Iedereen is in afwachting van de geboorte van Christus. Dat onze kerk (OLVH-kerk, Valkenburgerplein, red.) dicht moet wist iedereen al lang, maar die boodschap brengen voor kerst?!

Toen de pastoor binnenkwam in het paars i.p.v. in het roze, zag ik de bui al hangen. De slappe argumenten van “het is al uitgelekt” of er moet iemand op retraite, etc. zijn nog geen reden om dit nú te moeten zeggen. Het gevoel van kerst is voor vele parochianen om zeep geholpen. Geroezemoes is normaal als iedereen al zeker zes maanden wist dat dit ging gebeuren. Maar het had ook op 6 of 13 januari gekund. En dat het noodzakelijk is wisten we ook.

Maar, wie oh wie verpest letterlijk voor zoveel, vooral oudere parochianen het laatste Kerst feest? Hoeveel gaan er afhaken? Geloof zit van binnen en niet in een gebouw maar dat gebouw kan wel heel belangrijk zijn. Het is je Huis, Gods Huis. Mijn geloof zie ik als een geschenk, maar de kerk is erg goed in het verprutsen van de geschenkverpakking.

Lieve mensen, laat het Kind van Bethlehem uw hart verwarmen ook als u niet in een kerk ‘gebouw“ bent. Hij laat u niet in de steek. Onze kerk wel. Zij moeten inzien dat hun planning fout was.

Conny van’t Hooft, Heemstede