Lezerspost: “Fruit Meermond nog niet plukken”

Wat zeg je nu? Kiwi’s toch zeker wel? En die Granny Smith appels in de fruitschaal dan? Vanmiddag nog gekocht! Natuurlijk, die wel.
Fruit dat je in de winkel koopt kun je met een gerust hart eten. Voor zelf geplukt fruit ligt dat een beetje ingewikkelder. Op Park Meermond aan de Cruquiusweg hangt de publieke boomgaard nu vol met jonge appels, peren en mispels. Klein maar fijn, maar wie goed kijkt kan ze niet missen. Maar ze moeten de kleur nog krijgen. En daarmee de smaak. Jammer dan dat er in de picknickweide naast de vrij toegankelijke boomgaard nu al menig aangehapt appelte in het gras ligt. Niet door vogels maar door mensenhanden. Te vroeg geplukt, even een hapje geprobeerd, en daarna achteloos in het gras gegooid. Huu! Zuur! Nog niet lekker!

Oogstfeest met of zonder fruitopbrengst?

De vrijwilligers van Meergroen willen net als in eerdere jaren in de derde week van september op Meermond een leuk Oogstfeest organiseren. Voor de buurt, door de buurt. Dan zullen er vlierbessen zijn, de eerste bramen en een boomgaard vol met appels en peren. Als we met elkaar het geduld op kunnen brengen om het fruit de tijd te geven aan de boom te rijpen.
Moeilijk, maar zo veel leuker als het slaagt. Dan vieren we met elkaar de opbrengst van de zomer, die nu al eindeloos lijkt te duren. Helpt u mee een appeltje voor de dorst te bewaren?

Eric Jagtman
Vrijwilligersgroep Heemstede, 
Stichting Meergroen