Leerlingen Hageveld komen met plan ‘adopteer een kerk’

Leerlingen van het College Hageveld uit Heemstede en het Stedelijk Gymnasium Haarlem stellen de provincie Noord-Holland voor om bedrijven een leegstaande te kerk te laten adopteren. Door het adopteren van een kerk door een bedrijf, blijft het kerkgebouw in gebruik. Het idee ‘Adopteer een kerk’ was het winnende idee van een scholierenproject. Het project had als doel om jongeren meer te betrekken bij de provinciale politiek. CDA-fractievoorzitter Heleen Keur: “Als aanjager van jongerenparticipatie in de provinciepolitiek en als partij die kerkgebouwen graag wil behouden zijn wij natuurlijk erg enthousiast over dit idee. Wij zijn blij dat ook de andere provinciale politieke partijen het idee tijdens de commissievergadering omarmd hebben.”

De Nationale Jeugdraad verzorgde dit jaar voor de eerste keer, in opdracht van de provincie, een programma voor leerlingen van een aantal middelbare scholen, waarbij zij kennismaken met de onderwerpen waar de provinciale politiek zich mee bezighoudt. Onderdeel daarvan is het ontwikkelen van een plan waar de provinciepolitiek ook echt mee aan de slag kan. Adopteer een kerk was het winnende plan. De werkzaamheden zullen gedaan worden door de Loods Herbestemming, die onlangs benoemd is. Voor het idee is maximaal 10.000 euro beschikbaar.

Het CDA vindt het belangrijk dat jongeren bij de provinciale politiek betrokken worden en mee kunnen praten. Bij het begin van deze Statenperiode waren alle programma’s met jongeren gestopt. Het CDA heeft samen met een aantal andere partijen het initiatief genomen om alsnog een vorm van jongerenparticipatie in Noord-Holland op te starten. Naast dit interactieve programma van de Nationale Jeugdraad nodigt de provincie ook regelmatig scholen uit voor een introductie over de provincie politiek.

Op de foto: Heleen Keur, fractievoorzitter CDA Provincie Noord-Holland.