Missing image

Laatste tuin voor het voetlicht is een groene tuin

De laatste voorpaginatuin is een opvallende. Met moderne strakke lijnen en grappige details. Sander Kroll vertelt: “Mijn tuin grenst aan het landgoed Iepenrode en de zijvaart van de Leidsevaart. Ik hou van eenvoudige stijl, strakke lijnen. De tuin is ontworpen met 3 terrassen en verder enkel groen. Dit sluit mooi aan bij het groen van Iepenrode. Even als op Iepenrode en ook in de natuur vind je er nauwelijks bloemen. Heel gek, maar men realiseert zich dat niet. Om die reden heb ik in mijn tuin geen bloemen aangeplant. Strak groen dus met een groot bed van Pachysandra, een groene en makkelijke bodembedekker.
Tussen de schuifpui van mijn huis en de sloot is een groot hoogteverschil. Dit is opgevangen door muurtjes en een brede trap. Hierdoor was het mogelijk om een 3-tal terrassen aan te leggen die ieder een eigen sfeer kregen met een eigen intimiteit. De groene eend en de rode schapen zijn een knipoog naar de natuur. Het voordeel is dat ze geen geluid maken want hier is het met al die fauna in het bos een kakofonie van dierengeluiden.
Het lounge terras is overdekt met een geprint en licht doorlatend waterdicht doek. Hierdoor is het hele jaar deze zithoek beschikbaar juist ook als het regent.” Er is ook kunst te zien in Sanders tuin: de Nachtwacht. In de tuin zijn grote glazen vazen te vinden met water en kroos, net als in de sloot.
Geen bloemen, wèl een druif die nu volop druiven geeft.

Dit was de laatste uitgekozen tuin die meedingt naar een van de prijzen, beschikbaar gesteld door Tuincentrum De Oosteinde met filialen in Hillegom (grens Bennebroek) en Vijfhuizen (grens Haarlem). Meer info over de centra op: www.deoosteinde.nl
De uitslag volgt na het beraden op alle geplaatste inzendingen. De prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht.