Laatste kunstmarkt Spaarndam dit seizoen

Aanstaande zaterdag 13 augustus is de laatste kans voor een bezoek. Je kunt er genieten van de grote variatie in het aangeboden werk: schilderijen, sieraden, glaskunst, keramiek, textiele vormen, houtdraaiwerk en beelden. Van figuratief tot abstract vindt zijn weg naar een plekje in de huizen van de bezoekers. De markt duurt van 11.00 tot 17.00 uur.

Er is ook muziek van het Trio Hornbach: Aziatische, Afrikaanse en Europese snaar-, tokkel- en blaasinstrumenten.

Het Trio Hornbach verzorgt het kunstmarktconcert in de naastgelegen  oude kerk. Improvisatie speelt een belangrijke rol bij de uitvoering. Max Linsen bespeelt ‘de hang’, een vrij recentelijk in Zwitserland ontworpen melodie-percussie instrument met een rijk scala aan melodische en ritmische mogelijkheden. Hij bespeelt ook kalimba en kleine percussie. Jaime van Eijkelenborg maakt muziek met een keur aan instrumenten, zoals de duclar, kalimba, mondharmonica, udu, bendir, shakers, nyatiti en beoefent boventoonzang. Jan Pieter van Eijkelenborg is te beluisteren op de Ierse low whistle, rainstick en tal van blokfluiten. Als Oude Muziek-specialist presenteert hij zowel blokfluiten in hedendaagse stemming als in Barok-en Renaissance tuning. Het karakter van de muziek is afwisselend verstild, humoristisch, programmatisch en experimenteel. Aanvang: 14.00 uur. Toegang: €5,-.

Paul Marselje, de troubadour uit Haarlem, treedt eveneens op. Zijn album ‘Een ander gezicht’ verscheen onlangs. Reden genoeg om hem zijn liedjes te laten zingen op de kunstmarkt. Er werkten een keur aan bekende vakmensen mee. Een drietal zijn geschreven over vroegere liefdes. Die liefdes waren bij de presentatie aanwezig en hoorden ‘hun’ liedje voor het eerst. Bij het vinden van de drie speelde een zoektocht van KRO’s TV-programma ‘Memories’ een rol. Paul is vrijwel de hele dag in kort optredens te horen.

Maar er is veel meer dan alleen kunst en muziek. De terrassen langs het water bieden een plek voor eten en drinken tegen een historisch decor en op het water van de Kolksluis varen scheepjes voorbij. De historische werkgroep Spaarndam is van de partij, met interessante informatie over het oude palingdorp. De Oude Kerk organiseert een kleine markt met fruit en andere zaken in het kerkelijk centrum aan de Westkolk, waar ook koffie en gebak worden aangeboden.

Kijk voor meer info ook op: www.marselje.nl/kunstmarkten

Het werk op de foto is van Marion Griesser.