Laan van Alvernabewoners willen schadevergoeding Wandelnet en Fietsersbond

Laan van Alvernabewoners willen schadevergoeding Wandelnet en Fietsersbond

De ruzie tussen bewoners van het Laantje van Alverna in Heemstede en de Fietsersbond en Wandelnet duurt voort. De rechtbank in Haarlem houdt op donderdag 14 juni een zitting waarin de twee organisaties nieuwe stukken inbrengen in de zaak ‘openbaarheid laan van Alverna’.

De laanbewoners dienden eveneens een pak papier in bij de rechtbank, met daarbij een opmerkelijk verzoek aan de rechter: Wandelnet en Fietsersbond te veroordelen tot betaling van een schadevergoeding van 1000 euro ‘gezien de kosten veroorzaakt door de activiteiten van Fietsersbond en Wandelnet’.

Twee zaken

Op 14 juni, maar ook op 10 juli gaan de Fietsersbond en Wandelnet naar het Gerechtsgebouw aan de Jansstraat 81 te Haarlem. Op 10 juli speelt de de zaak tegen de provincie Noord-Holland.
De zaak die op 14 juni behandeld wordt gaat over de vergunning die de gemeente Bloemendaal heeft verleend voor het door de laanbewoners geplaatste hek op het laantje nabij de kloostermuur. Het toestaan van dit hekwerk betekent dat het laantje in het geheel niet gebruikt kan worden, ook niet via de nieuwe ontsluitingsweg.

De tweede zaak – 10 juli dus – gaat over het besluit van GS Noord-Holland om de overweg af te sluiten. GS overrulede met dit besluit in 2017 het besluit van de gemeenteraad van Heemstede om de overweg open te houden voor voetgangers en fietsers.

Beide zittingen zijn openbaar. Op 14 juni dient de zaak van 9.15 tot 10.15 uur aan de Simon de Vrieshof 1, Haarlem (boven de Appelaar parkeergarage) en op dinsdag 10 juli tussen 10.45 en 12.45 uur in het Gerechtsgebouw Jansstraat 81, Haarlem.

Foto: Overweg Alverna Open.