Kunstlijn, ook in ‘de Luifel’

Het jaarlijkse Kunstlijn-evenement in de regio Kennemerland staat op stapel voor 5 en 6 november. In Haarlem maar ook in Heemstede kunnen bezoekers werk van diverse kunstenaars bekijken, op tal van plaatsen. Ook in de Luifel aan de Herenweg in Heemstede. Dit jaar heeft Jacintha Reijnders uit Heemstede een 4-tal gerenommeerde kunstenaars uitgenodigd om met haar de bezoekers tijdens het weekend van 5 en 6 november te verrassen.

De opening van de Kunstlijn in Heemstede vindt op woensdag 2 november om 17.00 uur in het Raadhuis in Heemstede (Raadhuisplein 1) plaats.

Jacintha toont in twee zalen naast haar monumentale materiewerken ook een geheel nieuwe serie kleine zeegezichten op paneel. Bijzondere gast is Marianne Weiland uit Bad Pyrmont, vanwege haar deelname aan de jaarlijkse Kunstbeurs geen onbekende in Heemstede. Marianne toont in een zaal haar z.g. ‘Bodenbilder’: geen standaard tapijten of kleden maar kleurrijke kunstwerken voor op de grond. Zeer verrassend! De beelden van Christine van der Velden uit Heemstede tonen in een nevenzaal haar fascinatie voor wat zich in het innerlijk van de mens afspeelt. Haar portretten in steen maken een ingetogen, poetische indruk, daarnaast vormt voor Christine de liefde voor muziek een belangrijke inspiratiebron. Kernwoorden: vakmanschap, toewijding en liefde voor het materiaal. Voorts toont fotograaf Jos van Kesteren zijn fascinerende reisimpressies terwijl Ad van Luijk in de ruime foyer zijn werken met als inspiratiebron de zeekust in al haar facetten exposeert.

 Op de foto: Marianne Weiland en Jacintha Reijnders.