Kruip in de huid van een gehandicapte sporter

De gemeente Heemstede en Sportservice Heemstede-Zandvoort brachten ook dit schooljaar jongeren meer aan het sporten en bewegen. Dit deden zij onder andere via het project Sporthackers: een project dat niet alleen het sporten zelf nastreeft.

Ruim 100 leerlingen van het Haemstede Barger maakten op 29 juni in het kader van Sporthackers kennis met (S)Cool on Wheels, een project met als doel een positieve beeldvorming te creëren ten aanzien van mensen met een beperking in onze maatschappij.

Gastdocent John van der Meer van (S)Cool on Wheels bezocht het Haemstede Barger en legde uit hoe hij zelf gehandicapt is geraakt en wat dat voor gevolgen met zich meebracht. De leerlingen kropen vervolgens zelf in de huid van sporters met een handicap, door in de rolstoel te basketballen. Tijdens het sporten lag de nadruk op dat wat wél mogelijk is.

Vakdocent lichamelijke opvoeding Lars van der Meer was zeer tevreden over het verloop van de clinics. “John bracht zijn verhaal erg inspirerend. We hopen deze activiteit structureel in de agenda op te nemen voor 2e jaars leerlingen, in samenwerking met Sportservice Heemstede-Zandvoort.”