Kromme Rijn Kwartet bij Theeconcert Oude Kerk

Heemstede – Zondag 20 oktober, om 15 uur, wordt er in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein te Heemstede een Theeconcert uitgevoerd door het Kromme Rijn Kwartet. Al eerder trad dit kwartet hier op en ook ditmaal kunt u zich verheugen op een mooi, muzikaal uur.

Zij spelen van Mozart het kwartet in C gr. KV 285b. In het tweede deel, het andantino, zult u het thema uit de Gran Partita kunnen herkennen.

Daarna van Lex van Delden het Quartetto in drie delen. En als laatste het Quartetto van Friedrich Ernst Fesca (1789- 1826). Deze onbekende componist wordt tegenwoordig herontdekt en zijn werken worden weer uitgevoerd en opgenomen.

Het Kromme Rijn Kwartet bestaat uit: Frank Adriaans, fluit, Jan Gispen, viool, Maarten Pieters, altviool en Camiel Severijns, cello. Zij spelen al meer dan 30 jaar samen en hebben een breed repertoire van vroeg klassiek tot hedendaagse muziek.

De toegang is in principe gratis, maar bij de uitgang wordt er gecollecteerd. De opbrengst hiervan wordt gebruikt om de kosten te bestrijden wat overblijft is voor de Stichting Vrienden van de Oude Kerk. In de Pauwehof wordt daarna de gelegenheid geboden om onder het genot van koffie, thee met zelfgemaakt gebak, de musici en elkaar te ontmoeten. 

Foto aangeleverd door Stichting Vrienden Oude Kerk.