Knutselen in het Pieter Vermeulen Museum

Deze maand is er van alles te doen in het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis. In de kerstvakantie staan op 22, 23, 24, 29, 30 en 31 december van 13.30 tot 15.30 uur gezellige knutseltafels klaar voor kinderen vanaf 4 jaar. Ze kunnen onder begeleiding gezellig knutselen. Ze maken een glazen lichtje of een lichtje in de vorm van een kabouterhuisje voor bij de kerstboom. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen een toverbol creëren: dit vereist wel enig technisch inzicht! Aanmelden is niet nodig! Kosten: €1,50 en €3,50 op de toegangsprijs voor het museum. Let op: op 24 en 31 december is het museum tot 16.00 uur geopend.

Bezoek de tentoonstelling Toverbos! Kom voor of na het knutselen kijken naar de tentoonstelling ‘Toverbos’: een tentoonstelling over bosdieren voor iedereen. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen in de tentoonstelling kennis maken met het leven in een bos en op een eenvoudige en aantrekkelijke manier iets leren over zijn bewoners. Met een toverstokje kun je de dieren laten spreken!

Tussen 9 december en 17 januari kan de expositie ‘Kerstgroen’ worden bekeken. Maak kennis met de oorsprong en symboliek van de december-feesten als het Midwinter-feest, Sinterklaas en het Kerstfeest. ‘Kerstgroen’ vertelt waarom de bomen, struiken en planten die in de winter groen blijven gebruikt werden bij de decemberfeesten en welke bomen en planten we nu nog gebruiken en hoe dat is ontstaan. De museumvereniging heeft ook nog een leuke actie. Alle kinderen die na een bezoek aan het museum een inspectierapport insturen maken kans op een ipad-mini.

Bezoekers kunnen bij het Pieter Vermeulen Museum een biologisch gekweekte kerstboom huren, die na de kerstperiode weer kan worden ingeleverd zodat hij opnieuw bij de kwekerij de grond in kan om het jaar daarop wederom in een huiskamer als kerstboom te schitteren! Reserveer een kerstboom door een mail te sturen naar info@pieter-vermeulen-museum.nl/nieuws. Wees er wel snel bij want de vraag is groot en het aanbod beperkt! Kijk voor meer informatie op: www.pieter-vermeulen-museum.nl.

Het Pieter Vermeulen Museum vindt u aan de Driehuizerkerkweg 34d, Driehuis. Telefoon: 0255–536726.