Het kleurrijke vertelkastje van Vera de Backker

Woensdagmiddag 25 oktober stroomde de Doelenzaal van de Centrale Bibliotheek Haarlem vol met zo’n 115 kinderen, ouders en grootouders. Zij waren afgekomen op de lancering van een bijzonder nieuw prentenboek: Beer en de honingboom. Terwijl ze zich gezellig op de klaarliggende matjes nestelden, keken de kinderen nieuwsgierig naar het podium, waar het kleurrijke vertelkastje van de Heemsteedse illustrator Vera de Backker klaarstond.

Na het openingswoord van Erna Houwers van de Bibliotheek begon de voorstelling met een dromerig liedje over Beer, de hoofdpersoon uit het boek, die onderaan een heuvel ligt te dommelen in de ochtendzon. Jeroen Schipper, auteur van het boek en tevens de componist van de bijbehorende liedjes, begeleidde op gitaar. Als snel bleek dat er niet alleen gedroomd kon worden. Behalve naar het verhaal luisteren en meekijken naar de kleurrijke platen in het vertelkastje, kreeg het heel jonge publiek (in leeftijd variërend van 1 tot 6-7 jaar) volop de kans om mee te dansen en te zingen met het bijzondere verhaal dat een verrassende ontknoping kent.

Toen iedereen na een happy end was uit gedanst en gezongen, was er nog gelegenheid om onder het genot van een glaasje limonade een mooie kleurplaat van Beer te maken. Vera en Jeroen signeerden hun boek en kletsten volop na met hun publiek over deze geslaagde boeklancering!

Kijk op www.beerendehoningboom.nl voor meer informatie.

Vera de Backker heeft tijdens de Kunstlijn Open Atelier, Blekersvaartweg 20 Heemstede www.veradebackker.nl