Kinderkamp Reddingsbrigade ontruimd door brand Cruquius

Het jaarlijks kinderkamp van de Heemsteedse Reddingsbrigade verliep dit jaar anders dan dat iedereen gehoopt had. Donderdag 5 mei was het kamp gestart en werden de kinderen door de kampleiding opgevangen is passende kleding behorende bij het thema van dit jaar: duizend-en-een-nacht.
Een stralende eerste dag werd gevolgd door een frisse nacht met slapen in de grote tenten van de vereniging.
Vrijdag is met de kinderen in drie reddingsboten vanuit Heemstede naar Haarlem gevaren. Al zingend en zwaaiend vanuit de boten naar de mensen op de kant trokken de jeugdige reddingsbrigade-leden veel bekijks en kregen zij ook vele reacties terug.
Die avond terug op kampterrein na speurtocht door Haarlem en de bbq trokken opeens grote zwarte stinkende rookwolken over het kampterrein heen door een brand in Cruquius, waar een – zo bleek later – hennepkwekerij in brand stond.
Alles was net in gereedheid gebracht voor een gezellige avond met kampvuur en marshmallows.
En na het ontvangen van een NL-alert is door de kampleiding gelijk actie ondernomen om kampterrein te evacueren en onderdak te zoeken in het zwembad van Heemstede waar de sporthal voor eerste opvang ter beschikking werd gesteld. Nadat ook het zwembad van Heemstede moest sluiten is de groep geëvacueerd naar het eigen clubhuis aan de ringvaart.
De gebeurtenissen wekten bij de jongste deelnemers aan het kamp wat emoties op en hier een daar moest er worden getroost door de kampleiding. In samenspraak met bestuur van de vereniging is rond 22.45 uur het besluit genomen om die nacht niet meer terug te keren naar het kamp en alle ouders te informeren om hun kind met de auto op te halen bij het clubhuis. Dit om geen enkele gezondheidsrisico’s te nemen.
….En zo gingen alle kinderen inclusief kampleiding die avond met achter laten van alle persoonlijke spullen en slaapknuffels thuis slapen.
Zaterdagmorgen kwamen alle kinderen met hun ouders rond 11.00 uur hun spullen ophalen om kampterrein en werd tentenkamp afgebroken en opgeruimd.
De kampleiding wil iedereen bedanken voor alle hulp die zij hebben ontvangen tijdens het verloop van dit kamp
Speciale dank aan Carwash Heemstede voor beschikbaar stellen van materiaal en aan personeel van zwembad Heemstede voor hulp tijdens en na de evacuatie. Dat was top!
Kampleiding gaat proberen om op korte termijn voor de deelnemers aan dit vreemd verlopen kinderkamp nog een gezellige clubhuisavond te plannen met kampvuur en marshmallows eten.