9_2018_kinderboerderij_oogstfeest

‘Kinderen willen alles weten over spinnen’

Heemstede – Kinderen weten er gelijk hoe ze de nieuwe oogst moeten aanpakken. Kom maar op met die aardbeien, doe ze maar op wit brood en suiker erop. Dat is een broodje verkeerd, maar lekker joh! De pannenkoeken zijn ook vers van De Konijnenberg.

Zondagmiddag is het oogstfeest op de Kinderboerderij en kinderen weten er gelijk een feestje van te maken. Verse jam proeven, heel veel soorten die zelfs kinderen nog niet kennen, zo uit de tuin van de familie Zadelhof. De Vrienden van de Kinderboerderij smeerden lekkere broodjes. Die Vrienden bleven maar bezig want het was al vanaf het begin druk tussen de kramen. De beheerder, Ingrid Schenk, had mensen met een hobby uitgenodigd. Het is een kleine markt met biologische streekproducten. De Landijn is al jaren aanwezig met heel veel lekkere groenten van de koude grond langs de Ringvaart. Daar uitzoeken of elke week thuis bezorgd krijgen en altijd vers. Dus altijd oogstfeest! Hobbyisten waren druk met spinnen, dat vinden kinderen altijd leuk om te zien, ze willen ook alles weten. Die hobbyisten hebben leuke activiteiten voor kinderen zoals knutselen, wolvilten, schminken, eten, drinken en muziek. De hobbyisten verkopen hun handgemaakte artikelen ook. Armbandjes en kettingen, knuffels en allerlei haak- en breispulletjes. ‘Eigenwijz’, de winkel van Dagbesteding SEIN, verkocht handgemaakte artikelen: kunst, kinderspeelgoed, woonaccessoires, allerlei soorten cadeautjes, kaarsen en kaarten.

Leerzaam was de kraam waar ze kinderen en ouders vertellen hoe ze met egels moeten omgaan die ze in de tuin zien lopen. Dus nooit meer melk of brood geven hè!

Ton van den Brink