Kinderboekenschrijver Jozua Douglas bij Boekhandel Blokker

Heemstede – Zaterdagmiddag 28 september vertelt Jozua Douglas over zijn nieuwe kinderboek Ufo-Alarm, ’s middags om 15 uur bij Boekhandel Blokker, Binnenweg 82 in Heemstede.

Ufo-alarm is het vierde deel in de supergrappige en populaire kinderboekenserie Costa Banana van Jozua Douglas, met zwart-witillustraties van Elly Hees.

Er vliegen ufo’s rond het paleis en president Pablo Fernando krijgt een boodschap uit de ruimte. Wezens van een verre planeet willen hem als leider. Maar dan moet hij wel een ruimtereis maken. De president vindt het geweldig, maar Rosa heeft haar twijfels. Wie zijn deze wezens eigenlijk, en zijn ze wel te vertrouwen?

Voor De gruwelijke generaal, deel 1 in de Costa Banana-serie, ontving Jozua de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury, en het kinderboekenpanel van DWDD verkoos dit boek tot een van de beste kinderboeken van 2015. Datzelfde panel koos De ongelooflijke Ravi Ravioli, Costa Banana deel 2, als een van de beste kinderboeken van 2016. Voor De ongelooflijke Ravi Ravioli ontving Jozua in 2017 de Pluim van de Senaat. Met De verschrikkelijke badmeester won Jozua de Hotze de Roosprijs. Er verschenen ook prentenboeken van zijn hand, waaronder De Kusjeskrokodil (met Loes Riphagen) en Het monsterbonsterbulderboek (met Marieke Nelissen). Jozua schreef in 2018 Kinderboekenweekgeschenk De eilandenruzie, deel 5 in de serie Costa Banana.

Jozua Douglas heeft een wedstrijd uitgeschreven en roept de lezers op een de nieuwe naam voor Costa Banana deel 6 te bedenken.

Voor meer informatie ga naar: http://www.libris.nl/castababana

Foto aangeleverd door Boekhandel Blokker.