Kijken bij opnames ‘Hou ’t Schoon’

Op zaterdag 18 juni wordt in de gemeente Heemstede de tv-spelshow ‘Hou ’t Schoon!’ opgenomen. Het programma wordt in september/oktober uitgezonden op RTL Telekids. Uit de wijken Heemstede Noord/West en Zuid/Oost zijn in de gemeente vier kinderen (leeftijdscategorie groep 5 t/m 8) geselecteerd na een castingdag op 18 mei in het gemeentehuis. De kinderen nemen het tegen elkaar op in een spannende, humoristische en educatieve spelshow met als hoogtepunt de zwerfvuilstormbaan. Het doel van het spel: wie heeft de schoonste wijk?

De opnames vinden plaats tussen 10.00 en 12.00 uur bij KC Kennemerland, Sportparklaan 14 in Heemstede (gratis toegang). Hierna worden gedurende de dag op diverse locaties in Heemstede opdrachten uitgevoerd. Om 17.30 uur reikt wethouder Heleen Hooij de prijs uit en is er aansluitend een  barbecue voor het winnende team.

De gemeente Heemstede wil de hoeveelheid zwerfafval zo laag mogelijk houden en hier op een leuke manier de aandacht op vestigen. Kinderen leren op spelenderwijs meer over nut en noodzaak van het recyclen van afval. Dit speciale tv- programma is onderdeel van een educatiepakket voor scholen. Op welke datum de uitzending te zien is, wordt nog bekendgemaakt.