Kennis- en netwerkdag voor kustbeschermers

 

Natuurmonumenten organiseert samen met haar samenwerkingspartners van Beschermdekust.nl een gratis toegankelijke kennis- en netwerkdag voor actiegroepen en actieve ‘baywatchers’. Deze dag – op zaterdag 9 april – is een vervolg op de succesvolle campagne van Beschermdekust.nl waarbij ruim 104.000 mensen hebben getekend om de open kust te behouden.

Minister Schultz heeft in januari jl. het bouwverbod in stand gelaten en aangegeven dat ze een Kustpact gaat sluiten. Maar gemeenten hebben alsnog veel vrijheid om te bouwen langs de kust. Het doel van de samenwerkende partijen is pas bereikt als ook provincies, gemeenten en waterschappen beseffen waarom ze zuinig moeten zijn op de unieke gouden rand van Nederland, zo vindt Natuurmonumenten.

Tijdens de Baywatch kennis- en netwerkdag staan de bouwplannen voor het kustgebied centraal. Leden van actiegroepen kunnen hun kennis vergroten en delen, andere actiegroepen ontmoeten en natuurlijk inspiratie opdoen. Er worden workshops gegeven over wet- en regelgeving, beïnvloeden van de politiek, gebruik van (sociale) media en fondsenwerving.

De dag vindt plaats in Rotterdam. Belangstellenden melden zich aan via beschermdekust@natuurmonumenten.nl. Meer informatie kunt u vinden op www.beschermdekust.nl.
Foto: Geurt Besselink