Junior Cyber Agents gehuldigd

Bloemendaal – Twee Bloemendaalse kinderen zijn vandaag door wethouder Nico Heijink gehuldigd als Cyber Agent van de gemeente. Rase Murck en Karl van Til hebben de afgelopen maanden HackShield gespeeld. Een game waarmee kinderen zichzelf en hun omgeving beschermen tegen online gevaren. De twee jongens waren de beste spelers van Bloemendaal. Wethouder Nico Heijink is blij dat Bloemendaal nu twee cyber agents heeft.

Wethouder Nico Heijink: “Er zijn online veel gevaren. En er komen ook steeds weer nieuwe bij. Het is goed je hiervan bewust te zijn. Dan kun je jezelf hiertegen beschermen. Als kinderen HackShield spelen leren ze hier meer van. Zo kunnen ze ook anderen, zoals hun opa of oma, helpen. Ik ben dan trots dat ik deze twee jongens vandaag mag huldigen tot Junior Cyber Agents van Bloemendaal.”

Huldiging 

De afgelopen maanden hebben kinderen uit verschillende gemeentes het online spel gespeeld. Hiermee konden ze punten behalen. Uit alle deelnemers heeft HackShield de beste Bloemendaalse kinderen geselecteerd. De nieuwe Junior Cyber Agents zijn Rase Murck en Karl van Til. Deze topspelers zijn in aanwezigheid van ouders en politie vandaag onderscheiden met een speld en een certificaat. Ze mogen zich daarmee Junior Cyber Agent van de gemeente Bloemendaal noemen. 

Cyber Agent worden?

Hackshield is een online spel voor kinderen van 8-12 jaar. De online gevaren veranderen steeds en daar speelt het spel ook op in. Door het uitbreiden van het spel met nieuwe opdrachten worden kinderen continue uitgedaagd. Kinderen kunnen zich nog steeds aanmelden als Aspirant Cyber Agent. Ben je ouder dan 12 jaar maar wil je het spel ook spelen? Meld je dan aan voor de HackShield Academy. De academy is voor kinderen vanaf 12 jaar. De quests zijn aan de leeftijd aangepast, dus een stapje lastiger. Meer informatie via joinhackshield.com.