“Jouw passie voor muziek is het enige dat telt”

Celliste Dominique Bos (1995, Amsterdam) won in 2015 een eerste prijs tijdens de regiofinale van het Prinses Christina Concours in Haarlem en mocht onder meer optreden tijdens de Nationale Halve Finale. In Haarlem doen op 21 februari ongeveer 60 muzikale jongeren van 12 t/m 19 jaar mee aan het Prinses Christina Concours.

Dominique vertelt: “Het Prinses Christina Concours creëert veel concertmogelijkheden voor prijswinnaars. Er staat zelfs nog een concert in de Philharmonie Haarlem gepland voor begin 2017, wat dan alweer twee jaar na mijn deelname is!”

Deelnemers aan het Prinses Christina Concours mogen optreden voor een professionele jury, die ongeveer zeven finalisten selecteert. Finalisten treden op tijdens de regiofinale en maken kans op masterclasses en solistische optredens met orkesten, maar ook op een plek in de Nationale Halve Finale. Dominique wil de huidige deelnemers nog meegeven dat zij zich – ondanks alle spanningen die bij deelname aan het concours komen kijken – blijven richten op waar het om gaat: “Jouw passie voor de muziek is het enige dat telt als je op het podium staat.”

Prinses Christina Concours Haarlem

Zondag 21 februari start het optreden om 14.30 uur. Het betreft de finale in Philharmonie, Haarlem. Entree bedraagt €19 of €15 (65+/CJP). Kaartverkoop: (023) 512 1212 of www.theater-haarlem.nl

Foto: MajankaFotografie.