Jonge pianist speelt Schubert en Liszt

Haarlem – Op donderdag 12 oktober geeft Alfredo van de Munt een pianoconcert in de Ontmoetingskerk Haarlem. Alfredo is geboren in Jakarta op 7 januari 2001. Op 3,5 jarige leeftijd begon hij met piano spelen bij Isabelle de Vlaminckx’s aan het Musique et Spectacle in Wavre, België. In 2012 won hij de eerste prijs (cat.A) van de Cavatine-competitie in Namen. 

In 2014 behaalde Alfredo de eerste prijs (categorie B) van de Steinway Competition in het Concertgebouw van Amsterdam. Ook won hij een eerste prijs bij een wedstrijd in Slovenië. En in 2018 werd hij derde in de Steinway Competition in BOZAR (Brussel). 

Na lessen in Hongarije en in Leuven, volgde Alfredo een opleiding in Brussel. In 2020 ging zijn grote wens in vervulling en werd hij aangenomen aan het Conservatorium van Amsterdam bij pianodocent David Kuyken.

Afgelopen jaren heeft Alfredo een aantal keer live bij Podium Witteman mogen optreden als solist en kamermusicus, Ook heeft Alfredo afgelopen zomer een aantal werken opgenomen van componist Chiel Nugter in het Concertebouw van Amsterdam die nu op Spotify en YouTube beschikbaar zijn. Dat er in de Ontmoetingskerk een pianist komt spelen met zoveel talent, die bij zoveel goede docenten heeft gestudeerd en diverse prijzen heeft gewonnen, is heel bijzonder. Publiek is van harte welkom.

De Ontmoetingskerk is gelegen aan de Frankrijklaan 4, Haarlem. Het concert duurt van 20.00 tot 20.45 uur, de kerk opent haar deuren om 19.30 uur. Toegang vrij, maar bij de uitgang wordt een bijdrage op prijs gesteld.

Foto aangeleverd.