Jong en oud geniet van leuke activiteiten op geslaagde Burendag 

Tekst en foto: Ellen Toledo

Heemstede – Zaterdag 23 september was het weer Burendag, een jaarlijks initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Op Burendag komt de buurt gezellig samen en doen veel mensen iets leuks voor elkaar. Zo ook bij Woonzorgcentrum De Heemhaven, waar in samenwerking met Plein1 en Ons Tweede Thuis een gezellig programma in elkaar was gezet, dit keer speciaal gericht op kinderen en de combinatie jong/oud.   

Omdat de weersomstandigheden niet best waren vanwege de hevige regenbuien, werden de activiteiten die in de tuin van De Heemhaven zouden plaatsvinden verplaatst naar de gezellig aangeklede ‘binnentuin’. In de ochtend werden er oud-Hollandse spelletjes gedaan en na de lunchpauze kwam Jan Kraaijvanger van De Vrolijke Noot piano spelen. Kinderen werden bij binnenkomst verrast met een heerlijke suikerspin en mochten samen met ouderen aan een creatief schilderproject werken. Tussen de regenbuien door was het gelukkig ook af en toe droog, zodat ze zich buiten op het springkussen heerlijk konden uitleven.  

Annemiek Jaspers, activiteitenbegeleidster bij De Heemhaven. “We vinden het mooi dat we met elkaar iets kunnen doen. Dit jaar is het voor het eerst dat we samenwerken met Plein1 en Ons Tweede Thuis. Iedereen is welkom, niet alleen ouderen. Juist de combi jong/oud en wat ze van elkaar kunnen leren willen we stimuleren”, vertelt ze. “En we hebben een hele leuke groep vrijwilligers die zich vandaag inzetten, dat is ook heel belangrijk”.  

Een paardentram reed de hele dag van de ene naar de andere locatie, zodat de bezoekers ook mee konden doen aan gezellige activiteiten in Plein1 en Ons Tweede Thuis. Ze konden knutselen, koekjes versieren, schaken, sjoelen, rummikuppen of tafeltennissen, er werd voorgelezen voor kinderen en er waren lekkere hapjes. En vooral de Fancy/Photobooth zorgde voor veel plezier bij iedereen.